GRaZ GalerieRotterdam aan Zee
STudioRotterdam aan Zee .
De UIT(Z)WAAI
1.2 - voor de Hoek, door de Hoek - © 2016

Nieuw Project

De UIT(Z)WAAI is bedacht door Karin Brussaard, Vanessa Obinu en Helma Vlemmings. Op precies dezelfde plek waar Karin de letters HOEK VAN HOLLAND wil plaatsen bedacht Helma een ‘speeltuin’ voor volwassenen. Voor beiden hun favoriete stukje ‘Hoek’. Vanessa combineerde de letters met de speeltuin en het landmark was geboren! Voor alle Hoekenezen.
Annemarie Mosterd en Suzanne Linders hebben het concept vertaald naar het schetsontwerp zoals hieronder verbeeld.

Hoeks landmark naast de pier waar het heerlijk uitwaaien, beleven, welkom heten en uitzwaaien van passagiers en bezoekers is.

De Uit(z)waai - visualisatie
Artist impression van concept De Uit(z)waai door Annemarie Mosterd en Suzanne Linders

Wat is de uit(Z)waai?
De uit(Z)waai, een landmark dat symbool staat voor Hoek van Holland. Het is een combinatie van de letters van HOEK van HOLLAND en een uitwaai- & uitzwaaiplek waar het genieten is vanwege de extra beleving die in de letters aanwezig is; klimtorens, schommels, vlaggetjes, bankjes en hangmatten. Natuurlijk is iedereen er welkom maar het is met name een ‘speeltuin’ voor volwassen. Een plek om uit te waaien.

Waar staat de uit(Z)waai?
Deze landmark komt naast de pier te staan, een bijzondere plek want hier is Hoek van Holland echt een hoek tussen de Waterweg en de Noordzee. Bewoners flaneren hier ieder seizoen en heten bezoekers (toeristen of gasten) welkom of zwaaien ze uit. Uit respect voor het landschap wordt het een project met een duurzaam karakter.

Wie bedacht de uit(Z)waai en waarom?
De uit(Z)waai is een gezamenlijk idee van karin brussaard, vanessa obinu en helma vlemmings. Zij bedachten het vanwege de behoefte aan een markeerpunt voor Hoek van Holland in combinatie met een plek waar Hoekenezen trots kunnen zijn op hun stukje Hoek van Holland en waar het beleven van die identiteit alle seizoenen spannend en aangenaam is. Een plek om te zijn, te ontmoeten, te bewegen (‘spelen’) ; te beleven.

Wanneer komt de uit(Z)waai er?
Het plan is opgevat om een uit(Z)waai te bedenken die de komende 10 jaar op locatie kan blijven staan, gemaakt wordt van duurzame natuurlijke materialen, veilig in gebruik en verantwoord te beheren is. En als de benodigde financiële middelen beschikbaar zijn.

Wie wordt betrokken bij de uit(Z)waai?
Dit Hoeks project willen we samen met zoveel mogelijk (Hoekse) partijen realiseren: gebied, stad, (middelbare) scholieren, bewoners, bedrijven & vormgevers, sponsoren & subsidieverstrekkers, onderhoudspartijen en andere deskundigen.

InspiratieStap 1 (na 1 volgen 2 en 3 voor ontwerp, realisatie en exploitatie), oplevering medio 2018:
Het communiceren/ presenteren van het idee de uit(Z)waai
Het onderzoeken van het eigenaarschap van de locatie,
Het benaderen van gebied Hoek van Holland, Rotterdam, bedrijven, scholen, particulieren, sponsoren en subsidieverstrekkers voor realisatie van de uit(Z)waai.

top
terug naar werk - overzicht
fotografie - installaties - projecten
Creative Cells ©