GRaZ GalerieRotterdam aan Zee
STudioRotterdam aan Zee .
'Time Machine' in Galerie Sehnsucht
Expositie

“Fotografie is de kunst om het verleden in de toekomst te teleporteren” – Mehmet Murat Ildan (Turks schrijver)


Als de Art Week Rotterdam net is afgelopen, vertrekt de kunstfotografie nog niet uit Rotterdam. In Galerie Sehnsucht in het Oude Noorden is altijd autonome fotografie van aanstormende talenten te zien. Op de avond van 14 februari opent Jeroen de Wijs, verbonden aan de Willem de Kooning Academie, bij ons de expositie “Time Machine”.

Fotografen kunnen hun camera gebruiken als tijdmachine. Ons hele denken over fotografie is doordrenkt van tijd; een foto is een bevroren, ‘beslissend’ moment, een foto is oud en nieuw tegelijk.

De tentoonstelling “Time Machine” toont werk van 26 hedendaagse fotografen uit binnen- en buitenland. Onderwerp, techniek en benadering is van allen verschillend, en toch vormt de expositie een geheel. Er zijn abstracte beelden, stillevens, landschappen, portretten, historische beelden en fantasierijke constructies; beelden gemaakt met 19de eeuwse camera’s maar ook digitaal bewegende beelden. Wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal het verschijnsel “Tijd” onderzoeken. Tijd blijkt een rekkelijk begrip….

Onder de exposanten een aantal fotografen die hun sporen in de kunstwereld inmiddels hebben verdiend, zoals Saskia Boelsums (NL) en Eva Bachmann (UK), en vele fotografen die aan het begin van hun veelbelovende carrière staan.
De exposanten zijn Arnoud Bakker, Caroline Penris, Christian Arts, Christian Klant (DU), Daphne Wageman, Deborah Sfez (ISR), Dieter Provoost (BE), Elisabeth Greve, Eva Bachmann (UK), Helma Vlemmings, Jacqueline Louter, Jeroen de Wijs, Jesse Budel, Katya Pak (RUS), Mariëlle Gebben, Martien van Beeck, Michael Chylinski (US), Pascale Hustings, Paul Cupido, Peter Boersma, Philip Hall-Patch (UK), Sander Foederer, Saskia Boelsums, Serge Romanov (RUS), Tara Harland Viney (UK) en Ursula van de Bunte.

Gastconservator is Jeroen de Wijs. Hij is zelf een toegewijd collodium fotograaf.
Opening: woensdag 14 februari, 19.30 uur. De expositie is te zien tot en met 8 april.
Galerie open woensdag – zaterdag 11 – 17 uur.
Galerie Sehnsucht, Vijverhofstraat 34, 3032 SN, Rotterdam

Bekijk hier de Catalogus Expositie Timemachine.pdf

www.galeriesehnsucht.com
top
terug naar werk - overzicht
fotografie - installaties - projecten
Creative Cells ©