GRaZ GalerieRotterdam aan Zee
STudioRotterdam aan Zee .
Project Metromuur
Wat een prachtig voorbeeld van samenwerking!

Kunstenaars Sam Game en Sicco Faase werden door Ruud Langeveld, gemeente Rotterdam, gevraagd om de lange betonnen muur aan de Badweg te verfraaien. En dat deden ze! Metromuur wordt vrijdagmiddag 17 juli officieel onthuld, maar iedereen die vaak wandelt, fietst of met de auto naar het strand gaat heeft al lang gezien dat daar iets spannends aan de gang was.
Voorzitter van de stichting 10tegen1 en kunstenaar Helma Vlemmings: ‘Als iets een voorbeeld is van SAMENWERKING tussen formele en informele netwerken, jong en oud, beleidsmakers, ondernemers en mooimakers, dan is het Metromuur.’

Geen kleine klus want de muur is 100 meter lang en 3,5 meter hoog. ‘Het kwam mooi uit dat Sam ook huisschilder is.’ Voordat jongeren, studenten, vormgevers of kunstenaars met hun sjablonen aan de slag konden, zaten er al vier verflagen op. Voorstrijk en kleur als een goede en kleurrijke achtergrond voor het moois dat er op kwam te staan.
Sam en Sicco kregen via de gemeente Rotterdam een startbudget om aan de slag te gaan, maar deze megaklus had veel meer nodig: enthousiasme, mankracht, materialen en creativiteit en op zijn tijd een broodje of een ijsje.
‘Dankzij Sam en Sicco groeide het aantal sponsoren enorm. Een aanstekelijk project.’

Iedereen die bijdroeg heeft een plek op de muur gekregen. ‘Ik mocht afgelopen zaterdag een dag helpen en tegelijkertijd zien hoe mijn inbreng met een hypermoderne uv-printer op de muur geprint werd. Voor mij horen de woorden POOTJEBADEN en PIEREWAAIEN namelijk bij de zee.’

Helma noemt het terecht een topproject. ‘Want het was bloedheet of het goot, maar ieders passie en enthousiasme kon alles aan.’ Tot de metro naar zee gereed is, kunnen bewoners en bezoekers genieten van Hoekse en Rotterdamse symbolen die typeren wat de zee allemaal biedt. Neem een kijkje onder het wandelen, fietsen en toeren en bewonder wat kunstenaars Sam Game en Sicco Faase met heel veel anderen gerealiseerd hebben!

top
terug naar werk - overzicht
lopende projecten en exposities - afgeronde projecten en exposities
Creative Cells ©