GRaZ GalerieRotterdam aan Zee
STudioRotterdam aan Zee .

Comfortzones ‘TIENie’
Project

Autonoom kunstenaar Helma Vlemmings (Brabander van geboorte) ontleent een groot deel van haar identiteit aan de stad die ze koestert: Rotterdam, waar ze bijna 30 jaar woont. Haar stad, destijds underdog maar toen al de mooiste stad van Nederland. Barstensvol mogelijkheden. De stad van potentie!

Ze bedacht het concept TIENie’s (comfortzones) voor Rotterdam en haar trotse bewoners. Het viel haar op dat de stad, die steeds aantrekkelijker wordt, ook steeds voller wordt. Inherent aan een dynamische stad in beweging. Hinderlijk? Misschien soms en dus de basis voor iets moois: TIENie’s in de stad.

Vlemmings: ‘Als kunstenaar creëer je vaak vanuit jezelf. Door samenwerking te zoeken, met deskundigen te sparren, hulp te vragen en artikelen te lezen werd mijn concept compleet. Definitieve TIENies werden tijdelijke TIENies en een route met stilteplekken ontstond ‘along the way’. Dank je wel Lorenzo van Galen, Justin Klein & Sjoerd den Besten, Jacomina Versluis, Winy Maas, Jan Knikker, *Arno Bonte, Stang Gubbels, Renske van der Stoep voor jullie (*Algemeen Dagblad) reacties of input en *Yvonne Keunen die een boeiend artikel schreef over de behoefte aan stilteplekken in de stad. CityLab010 vanwege interessante en inspirerende bijeenkomsten of gesprekken. En natuurlijk ontwerpers Monice Janson en Leontien Wiehink, die geloofden in de TIENie en de eerste spannende stap met mij wagen.’

Projectplan TIENie versie dec. 2019


www.straz.nl / STudioRotterdam aan Zee
© STRaZ 2017
top
terug naar werk - overzicht
fotografie - installaties - projecten
Creative Cells ©