10 tégen 1
10 confrontaties.
6 en 7 juni in de Zeetoren, Hoek van Holland
10 tégen 1: Hoeks Spektakel met spannende, kunstzinnige confrontaties
10 tégen 1 vond op 6 en 7 juni 2015 plaats in en rond de Zeetoren. Er waren muziek, dans, foto, film en andere kunstvormen van 10 + 1 Hoekse kunstenaars én 11 leerlingen live te bewonderen. Veel daarvan is gefilmd en nu nog online terug te zien.

 
10 + 1 leerlingen Het werden uiteindelijk 11 leeringen (groep 7 en 8) van de hoekse Jozef- en Rijckevorselschool die zondag 7 juni hun eigen kunst tégen een werk van Helma Vlemmings maakten.
Van de Jozefschool waren dat Enrico Rafaela, Dicky van den Burg, Sam Wennekers, Chelsea van der Graaf en Renzo van den Ende en van de Rijckevorselschool Robine Hamer, Hadiyah Hendriquez, Fabiënne Schrage, Roos van der Arend, Indy Krijthe en Belin Öztürk.
Diezelfde zondag 7 juni om 15.00 uur presenteerden zij hun werken.

10 tégen 1
2 mooie beelden van 10 tégen 1 die nog binnenkwamen.


De dansvoorstelling door balletschool Domingos


Het project van Melan van Driel
Het idee: Onder de titel '10 tégen 1' laat Helma Vlemmings 10 van haar favoriete kunstwerken van de afgelopen 10 jaar zien. Omdat ze van interactie houdt, zocht Vlemmings vervolgens met 10 andere Hoekse kunstenaars én met 10 Hoekse basisschoolleerlingen de confrontatie op. Hun werk versterkt, verkleint of vergroot het bestaande of neemt het op de hak.

De jonge, oudere, bekende en minder bekende kunstenaars laten bezoekers graag de talenten van Hoek van Holland zien. In de hoop dat ze er van genieten en trots aan ontlenen. De insteek is laagdrempelig, de disciplines breed en bezoekers worden uitgedaagd mee te doen.
Hoekse eenden Enrico Rafaela van de Jozefschool maakte dit schilderij.

WINACTIE Beeldend kunstenaar Sharmain Opatha bedacht 10 bijzondere producten bij de kunstwerken die bezoekers van het spektakel konden winnen: een ruige tas, bijzonder sieraad, prachtig boek en meer.

Sfeer-impressie Honderden bezoekers genoten: van de kunst op de prachtige locatie.


Kijk voor meer foto's en terugblikken ook op facebook.
Balletschool Domingos danst in de Installatie: Vrijheid is mogen, kunnen én willen van Helma Vlemmings, op de muziek van Macklemore met het nummer Same Love.
De sponsoren 10 tégen 1 is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van:
CBK Rotterdam
Cultuur Concreet
Deltaport Donatiefonds
OpzoomerMee/ Bewonersiniatief Hoek van Holland
de VIP's
Stichting 10 tégen 1
Creative Cells ©