GRaZ GalerieRotterdam aan Zee
STudioRotterdam aan Zee .
Comfortzones
Project

UPDATE: Afgelopen 7 maart zijn Leontien Wiehink (ontwerper openbare ruimte), Monice Janson (typografisch ontwerper) en Helma Vlemmings gestart met de eerste TIENIE!

Comfortzone ‘TIENie’ zoekt architect en vormgever!

Eind 2017 bedenkt Helma Vlemmings het concept Comfortzones, ‘TIENie' genaamd. Voor Rotterdam en voor haar trotse inwoners. Het viel haar op dat de stad, die steeds aantrekkelijker wordt, ook steeds voller wordt. Inherent aan een dynamische stad in beweging. Hinderlijk? Misschien soms en dus de basis voor iets moois: Comfortzones in de stad.

Comfortzones zijn eenpersoonsruimtes in de stad. Fysieke objecten in de openbare ruimte, om even te ontsnappen uit de drukte, je terug trekken en alleen maar te genieten van de stad. Je kunt er maximaal een uurtje in verblijven (staan, zitten of liggen). Het is er fijn en je ervaart in alle stilte en rust de schoonheid van de stad. De naam ‘TIENie’ maakt het compleet.

Ze legt haar idee voor Comfortzones aan een aantal mensen voor en concludeert, dit heeft potentie! Rotterdamse Nieuwe wil de ontwikkeling filmen en het Nieuwe Instituut wil het concept een podium geven.
Geen project om alleen te doen, vindt Helma. Gecharmeerd van samenwerking zoekt ze die samenwerking met minimaal een architect en een grafisch vormgever. Als het lukt om tien Comfortzones te plaatsen in de stad, kunnen dat ook steeds verschillende architecten en vormgevers zijn. Maar eerst samen de eerste ’TIENie’ voor elkaar boksen!

Een Comfortzone of ‘TIENie’, vraagt naast de bedenker ook deskundigen uit meerdere disciplines. Een object voor een mens bouwen, verdient de deskundigheid van een architect. Comfort, veiligheid, aantrekkingskracht en de mogelijkheid om van de stad te blijven genieten. Een ‘TIENie’ wil er herkenbaar uitzien en verdient de deskundigheid van een vormgever. Een grafisch vormgever wat haar betreft, omdat die de herkenbaarheid in de stad kan verzorgen en borgen.

Autonoom kunstenaar Helma Vlemmings is Brabander van geboorte, maar ontleent een groot deel van haar identiteit aan de stad die ze koestert: Rotterdam, waar ze bijna 30 jaar woont. Haar stad, destijds underdog, maar toen al de mooiste stad van Nederland. Barstensvol mogelijkheden. De stad van potentie!

www.straz.nl / STudioRotterdamaanZee
© STRaZ 2017.
top
terug naar werk - overzicht
fotografie - installaties - projecten
Creative Cells ©